Kolindi nije neugodno što je za nju radila tvrtka koju istražuje USKOK, a oglasila se i o vojnom roku

Kolindi nije neugodno što je za nju radila tvrtka koju istražuje USKOK,  a oglasila se i o vojnom roku

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Dubrovniku da energetika mora ostati u hrvatskim rukama, no nije htjela komentirati po kojem bi se modelu provela renacionalizacija Ine, te je poručila kako su priče o ponovnom uvođenju vojnog roka preuranjene.

Energetika u hrvatskim rukama


"Ne bi se izjašnjavala sad o modelima, a energetika mora biti u hrvatskim rukama. Treba provesti javnu raspravu i vidjeti što kažu stručnjaci, a ja ću podržati Vladu" rekla je Grabar Kitarović  novinarima tijekom obilježavanje blagdana svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika.

Priče o ponovnom uvođenju vojnog roka nazvala je preuranjenim. "Ne bih to zvala vojni rok. Prema mom shvaćanju, riječ je o nekoliko tjedana u kojima bi se mladići i djevojke naučili kako reagirati u hitnim situacijama", rekla je Grabar Kitarović.

Pitali je je li joj neugodno

To je je iznimno bitno jer smo u Domovinskom ratu imali ljude koji su se znali zaštititi, kao i zaštititi druge, kazala je predsjednica te na novinarski upit odgovorila kako je njezin suprug bio u vojsci.

Upitana je li joj neugodno zbog suradnje s tvrtkom "Napredni modeli" u predizbornoj kampanji, čiji su čelni ljudi uhićeni u nedavnoj akciji Uskoka, Grabar Kitarović je odgovorila kako je ta agencija u njezinoj kampanji napravila dobar posao.

"Ne znam kako je agencija izabrana. Nije mi neugodno što smo surađivali u kampanji. Mediji su mi predviđali da nemam šanse i dobar dio posla je napravljen preko društvenih mreža. Neugodno mi je to što se sada događa oko te firme, ali oni su u kampanji napravili dobar posao", rekla je.

"Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja"

Na pitanje može li potencijalni sukob interesa guvernera HNB-a Borisa Vujčića, zbog njegova nedavnog putovanja u Kitzbühel na konferenciju"Emerging Europe Winter Conference",, ugroziti neovisnost HNB-a, Grabar Kitarović je istaknula da HNB svakako mora ostati neovisnom institucijom.

"Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja i ne bih špekulirala o tome", rekla je Grabar Kitarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara