Grabar-Kitarović putuje na sastanak Ministarskog vijeća OESS-a

MINISTRICA vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, sudjelovat će na XIII. sastanku Ministarskog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koji će se od 5. do 6. prosinca 2005. godine održati u Ljubljani, priopćeno je danas iz MVPEI-a.

Grabar-Kitarović danas će u Ohridu prisustvovati neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Srbije i Crne Gore), na kojem će, uz ministricu vanjskih poslova Republike Austrije Ursulu Plassnik, biti govora o bilateralnim odnosima zemalja JI Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracije, mr. sc. Marija Pejčinović Burić danas će se u Lisabonu sastati s državnim tajnikom za europska pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Portugalske Republike, Fernandom d'Oliveiri Nevesom.

U okviru posjeta, državna tajnica Pejčinović Burić susrest će se s državnim tajnikom Nevesom i drugim visokim dužnosnicima Ministarstva vanjskih poslova Portugalske Republike, a kao teme susreta najavljena su portugalska iskustva u pregovorima s Europskom unijom, aktualno stanje u jugoistočnoj Europi te hrvatski pogledi na aktualna pitanja, priopćeno je iz MVPEI-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara