Grabar-Kitarović s nizozemskim ministrom europskih integracija o napretku RH u približavanju EU

HRVATSKA ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak se Den Haagu susrela sa svojim nizozemskim kolegom Atzom Nicolaijem kojeg je izvijestila o naporima Hrvatske u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU, priopćilo je ministarstvo europskih integracija.

Kako se navodi u priopćenju, ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je Nicolaija o hrvatskim pripremama u okviru procesa europskih integracija, upoznala ga s ulogom hrvatskog ministarstva europskih integracija u tom procesu te zatražila potporu Nizozemske za odluku o hrvatskoj kandidaturi i datumu početka pregovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha ovog sastanka bila je upoznavanje i uspostava kontakta prije nego Nizozemska preuzme predsjedanje EU u drugoj polovici ove godine, dodaje se u priopćenju.

Nicolai je istaknuo da će Nizozemska pružiti punu potporu hrvatskoj kandidaturi i izrazio zadovoljstvo hrvatskim napretkom u procesu integracija, naglasivši "da je siguran u učestale kontakte i blisku suradnju s Hrvatskom tijekom nizozemskog predsjedanja Unijom", stoji u pripćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara