GRABAR-KITAROVIĆ SUSRELA SE SA ZAMJENIKOM GRČKOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA

Na marginama neformalnog susreta ministara europskih integracija jugoistočne Europe u Dubrovniku, hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda GrabarKitarović susrela se u srijedu sa zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova Yiannisom Valinakisom.

Kako je priopćilo hrvatsko Ministarstvo za europske integracije, cilj sastanka bio je razmotriti politiku Europske unije prema regiji u kontekstu nedavnog proširenja EU, te mogućnosti daljnje regionalne suradnje.

"Grčko predsjedanje EU bilo je jako važno za Republiku Hrvatsku", rekla je ministrica Grabar-Kitarović, te je zahvalila na dosadašnjoj grčkoj potpori i izrazila želju za nastavkom dobre suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica je upoznala Valinakisa s nastojanjima Hrvatske na putu u Europsku uniju, reformama i napretku koji je učinjen na području regionalne suradnje.

"Impresioniran sam velikim napretkom koji je Hrvatska postigla u posljedenje vrijeme. Mislim da je jako pozitivan primjer uspostava dobre suradnje u regiji, što pridonosi našem zajedničkom cilju, a to je vaš uspjeh na putu prema Bruxellesu", rekao je Valinakis, a prenosi se u priopćenju Ministarstva.

(Hina) xpp ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara