Grad Zadar će učiniti sve kako bi spasio "Marasku"

ZADARSKA gradonačelnica i dogradonačelnik Ana Lovrin i dr. Živko Kolega primili su danas predstavnike Sindikata, Radničkog vijeća i Udruge malih dioničara "Maraske".

Predstavnici "Maraske" prenijeli su gradskim dužnosnicima zabrinutost zbog novoga prostornog plana, koji se najavljuje, i po kojemu bi "Maraska" svoje pogone trebala preseliti sa sadašnjeg mjesta u središtu grada na novo izvan grada.

Zaposlenici strahuju da će premještanje pogona izazvati bitno smanjenje njihova broja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga, izvijestili su da je u zadnje tri godine, kad je vlasnik "Maraske" bio Walter Wolf, tvrtka pala na najniže grane u svojoj povijesti. Po njihovim riječima "Maraska" je simbol grada Zadra i ne smije se dopustiti da propadne.

Gradonačelnica Ana Lovrin i dogradonačelnik dr. Živko Kolega su rekli da će, iako se ne mogu miješati u poslovnu politiku vlasnika a to je Hypo banka, učiniti sve kako bi se proizvodnja održala u sadašnjem obujmu.

Grad Zadar neće prihvatiti detaljni prostorni plan sve dok premještanjem pogona ne bude jasno da će i sadašnja proizvodnja i broj zaposlenika ostati jednaki, rekla je gradonačelnica Lovrin.

Grad Zadar, ponovila je, učinit će sve da pomogne "Maraski".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara