Grad Zadar, županija i gospodarstvenici kupuju uređaj za magnetsku rezonanciju

PETNAEST zadarskih tvrtaka, grad Zadar i Zadarska županija u Zadru su potpisali kupoprodajni ugovor s tvrtkom Siemens o nabavi visoko vrijednog uređaja za magnetsku rezonanciju za Opću bolnicu u Zadru.

Planirano je da se uređaj, vrijedan 10,5 milijuna kuna, u Opću bolnicu postavi do kraja godine. Riječ je o najsuvremenijem uređaju takve vrste u svijetu koji u Hrvatskoj nema ni jedna druga državna bolnica, rekao je danas na potpisivanju ugovora ravnatelj Opće bolnice dr. Zvonimir Vrančić.

Istodobno zadarske tvrtke, grad Zadar i Zadarska županija potpisali su sporazum o darovnici za kupnju uređaja, a akciju njegove nabave vodi Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora u Zadru.

Kupoprodajni ugovor potpisali su uglavnom direktori 15 zadarskih tvrtaka, gradonačelnica Ana Lovrin, zadarski župan Ivo Grbić i predsjednik Uprave tvrtke Siemens Uwe Gregorius.

Tvrtka Siemens danas je otvorila i svoj ured u Zadru, četvrti područni ured u Hrvatskoj. U toj je prigodi direktor Gregorius najavio da će Siemens u idućem kratkoročnom razdoblju otvoriti i pogon u Zadru u kojem će biti zaposleno više od 100 radnika.

Uređaj za magnetsku rezonanciju nabavljat će se preko Hypo banke koja je u toj akciji darovala milijun kuna. Najveći pojedinačni darovatelj je zadarska Tankerska plovidba s tri milijuna kuna.

Nabavom tog uređaja, kako je istaknuto, pacijenti iz Zadarske županije više neće morati na preglede za bolesti mozga i leđne moždine odlaziti i čekati u drugim bolnicama diljem Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara