Grad Zagreb bit će domaćin manifestacije "Dan Subotice"

GRAD Zagreb se ponudio biti domaćinom manifestacije pod nazivom Dan Subotice, koju bi na jesen ili u proljeće organizirali Općina Subotica i Hrvatsko nacionalno vijeća u SiCG, u suradnji s Turističkom zajednicom Zagreba.

U razgovoru s čelnicima subotičke lokalne samouprave potpredsjednik Skupštine grada Zagreba i predsjednik Turističke zajednice Zagreba Vladimir Velnić rekao je kako Zagreb, kao središte jedne turističke zemlje, želi svoju suradnju u toj grani gospodarstva proširiti prije svega na susjede, osobito one zemlje u kojima žive Hrvati.

Velnić, koji je tijekom vikenda bio gost žetvenih svečanosti bačkih Hrvata, ponudio je također pomoć grada Zagreba u izgradnji nove, prikladnije pozornice u središtu Subotice, na kojoj bi se odvijao program proslave kraja žetvenih radova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Ivanović zahvalio se u ponedjeljak Velniću na dosadašnjoj potpori Zagreba hrvatskoj zajednici u Vojvodini, a gradonačelnik Subotice Geza Kucsera pozvao je predstavnike glavnog grada Hrvatske da budu jedan od partnera u uspostavi novog sveučilišta u Subotici, na kojemu bi jedan od nastavnih jezika bio i hrvatski.

(Hina) jsta nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara