Građani blokirali granični prijelaz prema Dubrovniku jer nemaju struje

Građani blokirali granični prijelaz prema Dubrovniku jer nemaju struje

Foto: FAH

STANOVNICI mjesta Ivanice u bosanskohercegovačkoj općini Ravno blokirali su u srijedu vozilima na sat vremena granični prijelaz između BiH i Hrvatske kod Dubrovnika jer tjedan dana nemaju električne energije, vode i telefonskih veza te su najavili stalnu blokadu graničnog prijelaza ukoliko se stanje ne normalizira do petka.

Izuzetno teški životni uvjeti bez struje i vode


Kvar na elektroenergetskoj mreži je s iznimno niskim temperaturama i snijegom znatno otežao život mještana Ivanice zbog čega su se odlučili na jednosatnu blokadu pograničnog prijelaza s BiH strane.

Najavili su stalnu blokadu graničnog prijelaza na krajnjem jugu BiH u slučaju da se stanje ne normalizira do petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Struju nema niti policija na prijelazu

Opskrbu električnom energijom nemaju niti granična policija BiH na graničnom prijelazu Ivanica pa umjesto u svojim prostorijama dokumente osoba koje prelaze granicu provjeravaju u službenim vozilima bez korištenja računalnih veza ili baza podataka.

Iz "Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne" sa sjedištem u Mostaru priopćili su kako rade na otklanjanja kvara zbog kojeg električne energije nema naselje Ivanica, te su izrazili očekivanje će ovo naselje najkasnije do petka dobiti električnu energiju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara