Građani pale svijeće pred poljskim veleposlanstvom u Zagrebu

Tekst: V.Š.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

GRAĐANI Zagreba zapalili su svijeće ispred Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu na adresi Krležin Gvozd 3.

Građani su time odlučili izraziti sućut Poljskoj zbog tragične smrti njihova predsjednika Lecha Kaczynskog i drugih 96 putnika koji su u subotu ujutro poginuli pri slijetanju aviona u ruski grad Smolensk.

Hrvatski državni vrh jučer je izrazio sućut poljskim kolegama.

"U ovom strašnom času želim osobno i u ime građana Republike Hrvatske s Vama i s poljskim narodom podijeliti potresenost i bol zbog nenadane tragične pogibije Predsjednika Lecha Kaczynskoga, njegove supruge i suradnika. Njegova smrt nije gubitak samo za Republiku Poljsku nego za sve nas u Srednjoj Europi koji za naše narode želimo život zasnovan na europskim demokratskim tradicijama te istinskim vrijednostima slobode građana i naroda", pisalo je u pismu predsjednika Ive Josipovića Bronislawu Komorowskom, privremenom obnašatelju dužnosti predsjednika Republike Poljske.

Premijerka Kosor uputila je brzojav sućuti predsjedniku Ministarskog vijeća Republike Poljske Donaldu Tusku.

"Duboko sam potresena tragičnom i tužnom vijesti o padu zrakoplova u kojem je smrtno stradao poljski predsjednik Lech Kaczynski. Tragedija koja je zadesila Vašu zemlju je velik gubitak za poljski narod i poljsku državu. Pogibija poljskog predsjednika, visokih poljskih dužnosnika i putnika u zrakoplovu, bolno je odjeknula u Hrvatskoj koju s bliskim poljskim narodom vežu uske i prijateljske veze. U ovim teškim trenucima, suosjećamo s Vama, obiteljima i prijateljima stradalih. Primite najiskreniju sućut, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", napisala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara