Građani tvrde: T-HT naplaćuje i neostvarene pozive?

Građani tvrde: T-HT naplaćuje i neostvarene pozive?

GRAĐANI tvrde da su na svojim telefonskim računima primijetili kako su im naplaćeni telefonski pozivi na koje im se nitko javljao ili je u tom trenutku broj bio zauzet.

Kako je Ljerka Vučić ispričala za Vjesnik na njezinom su telefonskom računu registrirana i naplaćena dva poziva prema njenim roditeljima u susjednu Bosnu i Hercegovinu, koji nisu ostvareni. Vučić tvrdi kako su ti pozivi naplaćeni sa 47 lipa plus PDV, iako joj se nitko nije javljao.

Nakon što je zatražila objašnjenje od T-HT-a, službenica na besplatnom telefonu rekla joj je kako se neostvareni pozivi u načelu ne naplaćuju, ali je moguće da nova centrala nakon pete zvonjave registrira poziv kao ostvaren.

Još jedna građanka žalila se kako su joj u T-HT-u naplatili nekoliko neostvarenih poziva. Naime, tvrdi kako često zove tetu koja slabo čuje pa se rijetko javlja na telefon, a svi ti pozivi naplaćeni su joj s 23 lipe plus PDV, što je cijena minute razgovora u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednica Društva Potrošač Jadranka Kolarević potvrdila je za Vjesnik kako su u Udrugu već stizale takve pritužbe, no, za vjerodostojan zaključak potrebno je da građani sustavno višemjesečno prate takve pozive.

Glasnogovnornik T-HT-a Marjan Jurleka tvrdi, pak, kako su takve pojave nemoguće, te da se vjerojatno radi o aktiviranju telefonske sekretarice. Međutim, druga građanka koja se požalila na nepravilnosti tvrdi kako njena teta nema telefonsku sekretaricu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara