Građanska akcija protiv cenzure u medijima: Jabuko, srami se; hvala Šprajcu

Foto: Građanska inicijativa

ČLANOVI građanske akcije ni jutros nisu propustili na jednu od zagrebačkih lokacija postaviti transparent s porukom o sistemu u kojem živimo.

Ovaj put to su napravili na nadvožnjaku na križanju Slavonske i Avenije Većeslava Holjevca, točno pred vratima Hrvatske radiotelevizije, gdje su postavili četiri transparenta, sva ispisana s porukama upućenima urednicima s Prisavlja.

Iz Građanske akcije ističu da "čim Miklenić kroji medijske slobode u Hrvatskoj, da svakom građaninu ove zemlje zvoni alarm za uzbunu". Podsjećaju na stanje na javnoj televiziji, "gdje postoje novinari postavljeni po rodbinskim vezama, a ne sposobnostima ili urednici postavljeni od strane političkih gospodara kako bi ugušili istinu".

Zahvalili su se onim novinarima koji su se usprotivili cenzuri, poručujući im da nisu sami. "Vaša borba je i naša borba. Pozivamo sve građane da se solidariziraju s onima čiji se glas želi ugušiti cenzurom i poručujemo da je dosta", ističu iz Građanske akcije.

Radi se o četvrtom transparentu postavljenom na jednom od zagrebačkih nadvožnjaka. Na dvije dosadašnje lokacije u ranojutarnjim satima čekala ih je policija te su se, uz upućene im pozdrave,  odlučili za nadvožnjak kod Prisavlja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara