Gradonačelnica Pavić posjetila stradale u požaru na Opatovini smještene u remetinečkom hotelu

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić posjetila je danas obitelji stradale u požaru na Opatovini smještene u Hotelu za mlade u Remetincu i obećala da će se odmah po završetku policijskog očevida pristupiti obnovi njihove zgrade. L

U razgovoru s članovima obitelji Kamenarić i samohranom majkom Stanom Jelinić gradonačelnica Pavić se zanimala za uvjete smještaja stradalnika, koji će do daljnjeg ostati u tom hotelu, te najavila da će Gradski ured za obrazovanje njihovoj djeci do ponedjeljka osigurati školske udžbenike. Naglasila je kako je sretna okolnost da u požaru nitko nije smrtno stradao.

Gradonačelnica Pavić je istaknula da je stradalnicima smještaj, prehranu i pakete odjeće i obuće osigurao Grad Zagreb, a da im je Caritas prvotno ponudio neodgovarajući smještaj, napominjući kako ne želi umanjiti ničiji doprinos pomoći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon policijskog očevida gradski će uredi obaviti inspekciju kako bi se utvrdilo koji je potreban stupanj rekonstrukcije objekta u Opatičkoj 18. Objekt je u cijelosti u privatnom vlasništu njegovih stanara i trećih osoba, nacionaliziran je, a u suvlasništvu Grada je jedan zanemariv dio od oko 11 četvornih metara, rekla je gradonačelnica Pavić. Potvrdila je da postoji velika solidarnost i da se javilo nekoliko građevinskih tvrtki koje su spremne pomoći i dati donaciju te na taj način pomoći sugrađanima i Gradu.

Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić dodao je da će u ponedjeljak biti snimljeno stanje i da će Grad nastojati biti maksimalno kooperativan u vezi ishođenja potrebnih dozvola kako bi odmah mogla započeti obnova tog opožarenog objekta. Najavio je da će Grad i ubuduće voditi brigu o osobama koje su u požaru ostale bez imovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara