Gradonačelnici Zagreba i Bruxellesa potpisali Deklaraciju o suradnji

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić i gradonačelnik Bruxellesa Freddy Thielemans potpisali su danas zajedničku deklaraciju o suradnji Zagreba i Bruxellesa.

"To je prvi korak u uspostavljanju trajnog prijateljstva između Zagreba i Bruxellesa", istaknula je gradonačelnica Pavić na svečanosti u Dvercima i napomenula da Zagreb time proširuje svoju međunarodnu suradnju što je u skladu i s državnom politikom pridruživanja Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasila je da će dva grada isprva najviše surađivati na području kulture i najavila da se već razgovara o postavljanju izložbe kipara Dušana Džamonje na proljeće u Bruxellesu.

Freddy Thielemans prvi je gradonačelnik glavnog grada Belgije koji dolazi u službeni posjet Zagrebu. Za tu se prigodu nazočnim čelnicima zagrebačkih gradskih vlasti obratio i na hrvatskom. Poručio je da će svim srcem poduprijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju. "Očito je da ćete moći zadovoljiti sve europske kriterije", rekao je i dodao da se nakon kraće šetnje Zagrebom osobno uvjerio da smo po kulturnim, pa i gospodarskim standradima dio Europe.

Gradonačelnik Bruxellesa danas će biti i gost predsjednika Republike Stjepana Mesića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara