Gradonačelnik Miletić: Thompson nema što raditi u Puli

"NE MOGU podržati veličanje ustaštva, ksenofobije i netolerancije prema nacionalnim manjinama. Stoga, Thompson nema što tražiti u Puli", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, na upit kako će Grad Pula odgovoriti na zahtjev Thompsonove ekipe o ustupanju pulskog amfiteatra za koncert u terminu između 20. kolovoza i 15. rujna, prenosi Barkun.hr.

Gradonačelnik je naglasio da je iznio svoj osobni stav, obzirom da Gradsko poglavarstvo još nije raspravljalo i donijelo odluku o korištenju Arene za Thompsonov koncert, a slično se očitovao i predsjednik Gradskog vijeća Denis Martinčić.

"Sigurno neće dobiti na korištenje ni Arenu ni bilo koju drugu javnu površinu", kaže Martinčić. On je uputio i apel državnim institucijama da napokon poduzmu zakonske korake zbog "neprimjerene ideologije koju Thompson nesmetano propagira".

Ministarstvo kulture: Nemamo veze sa dozvolom Thompsonu

"Nije istina da ministar kulture Božo Biškupić odlučuje o dozvoli za održavanje koncerata u pulskoj Areni, priopćeno je danas iz Biškupićeva kabineta kao reakcija na izjave IDS-ovog Damira Kajina vezanim za najavu održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u pulskoj Areni.

>Žuč IDS-ovca Kajina: Thompson go home, odi u Čavoglave!
 
"Svima je poznato da spomenikom 'nulte kategorije' Pulskom arenom upravlja Arheološki muzej Istre i Grad Pula i da odobrenje za održavanje bilo kakvih manifestacija ovisi o njihovoj odluci. Izražavamo žaljenje što uvaženi saborski zastupnik Damir Kajin koji zastupa građane Istre to ne zna, a trebao bi znati", navodi se u demantiju. 

Podsjetimo, nedugo nakon što je zabranjen koncert Thompsona u Umagu, menadžeri pjevača zatražili su slobodan termin u pulskoj Areni. Jučer je zastupnik Kajin u razgovoru za Index procijenio kako će jedini način da se koncert Thompsona održi u Areni biti davanje zelenog svjetla od strane premijera Ive Sanadera, odnosno njegovog ministra u resoru kulture.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara