Gradonačelnik Oroslavja: Koliko ja znam, nije bilo pritužbi na dom

Gradonačelnik Oroslavja: Koliko ja znam, nije bilo pritužbi na dom
Foto: Index, Igor Kralj/Pixsell

GRADONAČELNIK Oroslavja Emil Gredičak u izjavi novinarima s mjesta tragedije rekao je kako nije bilo pritužbi na dom otkad je on na mjestu gradonačelnika.

Dodao je kako nitko nije primijetio ništa neobično te da je, koliko zna, s domom bilo sve u redu.

"Molim vas, pustimo službe da odrade svoj posao. Nisam još kontaktirao puno ljudi jer se sve tek dogodilo, friško je, nadam se da će biti jasnije sve tijekom dana", rekao je novinarima.

Index je razgovarao sa sudskim vještakom koji inače odlazi na terene i provjerava imaju li objekti minimalne tehničke uvjete.

"Kazao nam je da je stanje u sustavu socijalne skrbi nedorečeno. Sustav socijalne skrbi jedva čeka da udomi starije, a pritom udomitelji često nemaju ispunjene minimalne tehničke uvjete. Niti zaštitu od požara, niti osigurane evakuacijske puteve. To je problem sustava. Treba vidjeti je li inspekcija rada izašla na teren i provjerila ima li ovaj dom ispunjene sve uvjete. Inspekcija rada je trebala izdati suglasnost da su ispunjeni minimalni tehnički uvjeti koje je vlasnica trebala zatražiti", rekao nam je sudski vještak koji je želio ostati anoniman.

Zasad nije poznato je li dom imao sve potrebne dozvole.

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara