KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Gradonačelnik Umaga sebi i zamjenicima upola smanjio plaću

Gradonačelnik Umaga sebi i zamjenicima upola smanjio plaću
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

ZBOG krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese odlučio je za polovicu smanjiti plaću sebi i svojim zamjenicima u iduća tri mjeseca, a 11 posto svim djelatnicima gradske uprave i ustanova u gradskom vlasništvu, odnosno da se osnovica koeficijenta za obračun plaća smanji s 4500 na 4000 kuna.

O svim mjerama obaviješten je socijalni partner, a valja naglasiti da su od navedenog smanjenja plaće izuzeti vatrogasci JVP-a Umag i radnici Doma za starije i nemoćne "Atilio Gamboc" Umag, priopćeno je iz Gradske uprave.

Nadalje, svoj će doprinos smanjenjem plaća dati i djelatnici Turističke zajednice grada Umaga. Osim smanjenja mjesečnih prihoda, svima koji su na proračunu Grada neće se isplatiti regres za 2020.

To je prije svega izraz solidarnosti gradskih službi sa sugrađanima, koji će uslijed krize pretrpjeti najveću štetu, navodi se u priopćenju.

U dogovoru s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Umaga, svoj će doprinos dati i gradski vijećnici te se pritom odreći mjesečne naknade za travanj, svibanj i lipanj. 

Ušteđeni novac, u iznosu od oko 1,5 milijuna kuna, usmjerit će se sugrađanima kojima je ta pomoć u danom trenutku najpotrebnija.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara