Gradonačelnik zbog Bajage napao županiju: "Ovo je dokaz koliko ste bespotrebni"

Gradonačelnik zbog Bajage napao županiju: "Ovo je dokaz koliko ste bespotrebni"
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, Facebook

VIŠE od 660 milijuna kuna godišnje iz vaših džepova odlazi na plaće i naknade uhljeba zaposlenih u županijama. U tih 660,7 milijuna kuna spadaju bruto plaće zaposlenika u županijama te naknade troškova poput naknada za prijevoz, za odvojeni život, za rad na terenu, za stručno usavršavanje, za službena putovanja...

Podaci su to koje je Index objavio još prije pet godina i koji jasno pokazuju zašto su župani i ostali uhljebi podigli dosta buke kada se u javnosti počelo razglabati o podjeli Hrvatske na nove, znatno veće administrativne jedinice. Jedna od njih je i zamjenica bjelovarskog župana Bojana Hribljan, koja na toj funkciji, prema imovinskoj kartici, mjesečno zarađuje 14.200 kuna neto plaće. Upravo je ona ovih dana došla u centar pažnje javnosti, nakon što je predložila da Bajaga zapjeva u svom rodnom gradu na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja.

Na njezin prijedlog reagirao je na Facebooku bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i upozorio na vrlo bitan aspekt cijele priče oko dožupanice i njezinog poziva Bajagi, a to je - koliko su zapravo bespotrebne županije i uhljebi zaposleni u njima te čime se bave dok primaju ogromne plaće.

"Županije su bespotrebne!"

Hrebak je objavu na Facebooku naslovio "Besposlen pop i jariće krsti", a u nastavku je prenosimo u cijelosti:

"Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa. Zapravo niti ne znam što je njezin posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu "podijeli, pa vladaj" isključivo je u funkciji foteljašenja.

Dakle, građani su nas izabrali da promijenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju poduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljšamo povlačenje sredstava iz EU fondova. Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš.

Grad Bjelovar odavno je osmislio program za Dan grada i ne znam odakle sad naknadna pamet da se nešto mijenja, pogotovo od osoba čiji to nije posao. Sami ćemo s našim građanima obilježiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju dijeljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena.

Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rješenje, a niti dobro rješenje. Mi moramo mijenjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka pjeva i sluša tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizira proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara