Gradovi i općine sa šibensko-kninskog područja dobili 1,8 milijuna kuna za projekte

Gradovi i općine sa šibensko-kninskog područja dobili 1,8 milijuna kuna za projekte

Foto: FAH

MINISTARSTVO graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je danas gradovima i općinama s područja Šibensko-kninske županije ukupno 1,8 milijuna kuna za provedbu komunalnih projekata razvoja komunalnog gospodarstva i unapređenja komunalnog standarda građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Lovro Kušćević u Muzeju Grada Šibenika potpisao je s predstavnicima 13 gradova i općina sa šibensko-kninskog područja ugovore o dodjeli sredstava kapitalne pomoći.

Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko je jako njeno najmanje mjesto, rekao je prilikom potpisivanja ugovora s gradovima Šibenikom, Drnišem, Kninom i Skradinom, te općinama Civljane, Ervenik, Unešić, Kistanje, Kijevo, Ružić, Promina i Pirovac.

Naglasio je kako se danas, prigodom javnog potpisivanja ugovora, promoviraju načelnici općina koji vrijedno rade svoj posao. Istaknuo je kako će sufinanciranje manjih insfrastrukturnih projekata od strane ministarstva pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave da na veću  razinu podigne komunalni standard i unaprijedi kvalitetu života u mjestima županije. Ove su godine sredstva u svrhu povećanja komunalnog standarda značajno povećana u odnosu na 2015, sa šest na 30 milijuna kuna, rekao je ministar Kušćević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara