gradsko poglavarstvo o urbanističkom uređenju pojednih zagrebačkih područja

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je utvrdilo nekoliko programa za urbanističko uređenje pojedinih gradskih područja, a na sjednici se moglo čuti i kako je kod sva 23 gradska trgovačka društva lani prvi put zabilježeno poslovanje bez gubitaka, kao i da se Zagreb priprema za slijedeću školsku godinu 2004./2005. s planom upisa 9600 prvoškolaca.

Pročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Anka Mrak-Taritaš je izvijestila da je taj zavod priredio dva Urbanistička plana uređenja za Staro Brestje-Delec i sjeverni dio Srednjaka i Knežije te program za Detaljni plan uređenja Savica-Folnegovićeva.

Pripremljeni su i programi za javni arhitektonsko urbanistički natječaj za gradnju polivalentne rukometne dvorane u ŠRC "Špansko", za izradu idejnog rješenja Dječjeg vrtića Sesvete- Selčina i ŠRC Chromos na Savici.

Po poslovnim izvješćima direktora 23 gradska trgovačka društva, ukupni prihod u 2003. iznosio je 3,624 milijardi kuna ili 11 posto više nego godinu prije i 7,3 posto više od plana, a ukupni rashod 3,488 milijardi kuna ili 10,5 posto više nego 2002. i 7,7 posto više od plana. Zajednička dobit je 134 milijuna kuna ili 16,2 posto više nego 2002. i samo 1,7 posto manje od planirane. Prosječna plaća 12.363 zaposlenih u gradskim poduzećima bila je 4.732 kune. Ukupna vrijednost investicijskih ulaganja bila je 781 milijun kuna.

Poglavarstvo je danas odobrilo kratkoročnu pozajmicu "Vodoprivredi Zagreb" od 844.780 kuna za korištenje gline iz glinokopa za sanaciju smetlišta Jakuševec. Utvrđene su i liste za dodjelu kredita za 21 poduzetnika putem poslovnih banaka, u okviru programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad je preuzeo dug 1,1 milijuna kuna od Specijalne bolnice za plućne bolesti, a danas je, prije sjednice, a povodom Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, gradonačelnica Vlasta Pavić preuzela defibrilator koju je Poglavarstvu darovala tvrtka "Metron".

Iz tekuće gradske pričuve je izdvojeno po 20.000 kuna za tri sindikata koji će u Maksimiru organizirati proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, 80.000 kuna za humanitarni koncert povodom Svjetskog dana Roma te 204.000 za isplatu uskrsnica radnicima u URIHO-u - Ustanovi za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom.

Na upit novinara nakon sjednice, zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić je odgovorio da će Grad o imenovanju jednog od zagrebačkih trgova imenom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana odlučiti tek nakon dogovora s njegovom obitelji i strukom. "Sva nagađanja o mogućoj lokaciji odbijam s indignacijom", rekao je Bandić.

U vezi s mogućom smjenom bivšeg HNS-ovog člana Mislava Žagara iz Poglavarstva koju je najavila ta stranka, Bandić je rekao da je zagrebački SDP dobio pismo koalicijskih partnera i da će sa svojim stajalištima izaći slijedeći tjedan napominjući pritom kako mu je žao da su se unutar HNS-a "našli u problemima" kao i da je za kvalitetno obnašanje vlasti važno da SDP ima stabilnog koalicijskog partnera.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara