Gradsko poglavarstvo prihvatilo 10 prioritetnih projekata vezanih uz izmjene GUP-a Zagreba i Sesveta

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo prihvatilo je danas listu prioritetnih projekata, vezanih uz izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba i Sesveta, kako bi se osigurali preduvjeti za njihovu što bržu provedbu.

To su blok "Badel" i blok Cesarčeva - Kurelčeva - Vlaška gdje treba povećati iskoristivost prostora, te provedba projekta Veletržnice "Zagreb".

Na popisu projekata važnih za grad nalazi se i objekt za zlostavljane žene, prostor Podbrežja i Branimirova - Koledinečka te Glazbena akademija.

Također treba "provjeriti parametre GUP-a" za Donji grad i uskladiti ugovorene obveze i namjenu za nogometnu školu u Maksimiru.

Prihvaćene su i dvije izmjene Programa mjera za unaprjeđenje stanja u prostoru grada Zagreba, po kojima će se Rekreacijsko-športski centar (RŠC) Jarun izdvojiti iz prihvaćenog urbanističkog plana uređenja, a javna skloništa iz detaljnog plana uređenja stambenog naselja na području vojarne Špansko - Oranice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić u raspravi je rekao kako je HNS, prije nego su se svi urbanistički planovi "pospajali", upozorio da se to ne može činiti s različitim namjenama i parcelama, odnosno da će biti potrebno popisati prioritete.

Gradsko Poglavarstvo danas je također dalo jamstvo Zagrebačkoj banci d.d. i Kommunalkredit Austria AG za dugoročni zajam od 48 milijuna eura ZET-u za obnovu tramvajskog podsustava: sustav nadzora i upravljanja te naplate prijevoza, zatim modernizaciju i rekonstrukciju "remize" na Trešnjevci i modernizaciju tramvaja TMK.

Po mišljenju Gradskog ureda za financije, jamstvo se može odobriti jer ulazi u okvire ograničena iznosa godišnjeg anuiteta od 20 posto ostvarenih prihoda u prošloj godini. Time se, napominju, povećava prosječno godišnje kreditno opterećenje grada Zagreba za jedan posto na rok od 13 godina.

ZET-u je dana i suglasnost da uzme dugoročan zajam od 51,6 milijuna kuna kod Zagrebačke banke d.d. za nabavu 26 novih autobusa s godišnjim kamatama od osam posto.

Po izvješću o izvršenju Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u Zagrebu lani je utrošeno 1,227 milijarde kuna i izvršeno 86 posto programa za 2003.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara