Gradsko vijeće Kaštela na čelu s premijerovim rođakom odbilo proglasiti Gotovinu počasnim građaninom

KAŠTELANSKO Gradsko vijeće, na čelu s Antom Sanaderom, inače rođakom premijera Ive Sanadera, na današnjoj je sjednici odbacilo Hvidrin prijedlog da se generala Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom.

Za prijedlog kaštelanske HVIDRA-e glasovao je tek jedan vijećnik iz redova HSP-a.

Predsjednik Hvidre Željko Strize izjavio je kako su im vijećnici HDZ-a i HSLS-a rekli da će biti za taj prijedlog, pa su predstavnici braniteljske udruge, koji su bili nazočni sjednici, optužili HDZ-ova gradonačelnika Antu Sanadera i njegovu stranku, koja je na vlasti u Kaštelima, da manipuliraju imenima hrvatskih junaka "čijim su se zaslugama obilato koristili prije nego što je HDZ pobijedio na parlamentarnim izborima".

Kaštelansko je Gradsko vijeće, dok je HDZ na državnoj razini bio u oporbi, podsjetio je Strize, počasnim građaninom proglasilo generala Mirka Norca.

Gradonačelnik Ante Sanader rekao je novinarima nakon sjednice da je svaki komentar suvišan, budući da svi građani dobro znaju u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi i koje napore poduzima kako bi Europskoj uniji, koja to ultimativno traži, dokazala da ne znamo boravište odbjegloga generala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara