Granić i Simonović upoznati s projektom poslovne škole

POTPRESJEDNICI Vlade Ante Simonić i Goran Granić sastali su se s predstavnicima Ekonomskog instituta u Zagrebu i s prof.dr. Bruceom Jaffeeom, prodekanom poslovne škole Kelley School of Business, Sveučilišta u Indiani, u svezi projekta osnivanja Međunarodne poslijediplomske škole za poslovno upravljanje.

Prof.dr. Jaffee i ravnatelj Ekonomskog instituta dr.sc. Ivan Teodorović upoznali su svoje sugovornike s poodmaklim pripremama za realizaciju spomenutog projekta, koji je zajednički poduhvat američke Kelley School of Business i Ekonomskog instituta u Zagrebu. Tijekom susreta predstavljen je način rada i program buduće Poslovne škole kojoj je cilj ponuditi izuzetno kvalitetne programe specijalizacije u tri područja: marketing, financije i informatička tehnologija.

Predstavnici Ekonomskog instituta zatražili su potporu Vlade za projekt, ponajprije pomoć pri rješavanju problema u svezi s ishođenjem dopusnice za osnivanje Poslovne škole od strane Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu te potporu pri pronalasku odgovarajuće lokacije za školu.

Potpredsjednici Granić i Simonić izrazili su zadovoljstvo započetim pripremama za realizaciju ovog projekta kao i zainteresiranost hrvatske Vlade da se projekt što prije realizira. Također su izrazili spremnost da se iznađu praktična rješenja za ostvarivanje projekta s obzirom na predstojeću reformu visokog obrazovanja i novi zakon o visokom školstvu.

Izražena je nada da bi program Poslovne škole mogao započeti s radom početkom rujna ove godine.

Sastanku su također nazočili mr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović, mr.sc. Jelena Budak i Gordan Vurušić, te dr.sc. Haris Boko, predstojnik vladinog Ureda za strategiju razvitka Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara