Grbin u utorak iznosi prijedloge za opoziv Bernardića: "Jedini ispravni ishod je stranačka konvencija"

Grbin u utorak iznosi prijedloge za opoziv Bernardića: "Jedini ispravni ishod je stranačka konvencija"

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK SDP-a Peđa Grbin najavio je da će na sjednici stranačkog predsjedništva, zakazanoj za utorak, iznijeti prijedloge vezane uz opoziv predsjednika Davora Bernardića, a očekuje i da će na tu temu žurno biti sazvana stranačka konvencija.

U izjavi novinarima u saboru Grbin je najavio je kako će u utorak "izvijestiti javnost o prijedlozima vezanima za Bernardićev opoziv" te dodao da jedini ispravan ishod situacije u stranci vidi u "žurnom sazivanju tijela stranke, a u konačnici stranačke konvencije", koja jedina može odlučivati o opozivu predsjednika.

"Ako netko misli da štitim Agrokor, ja mu doista ne mogu pomoći"

Stranka do kraja godine mora imati tematsko-izvještajnu konvenciju i na njoj će se, kaže, raspravljati je li stanje u stranci dobro i vodi li se ispravno, odnosno jesu li članovi zadovoljni kako je Bernardić dosad vodio SDP.

Na pitanje zašto Bernardić situaciju u SDP-u povezuje s Agrokorom, Grbin je odgovorio kako je on osobno bio među prvima u Hrvatskoj koji su javno istupili protiv tzv. lex Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokrenuo sam postupak ustavnosti tog zakona, a pred Europskom komisijom pokrenuo sam postupak ocjene dopuštenosti slovenskog zakona o Mercatoru, koji je bio izravna posljedica lex Agrokor. Javnost sam prvi obavijestio da se sve prijave potraživanja od Agrokora vrte putem jednog odvjetničkog društva, koje je itekako bilo povezano s ruskim bankama. Od ministrice Dalić neuspješno sam tražio podatke o članovima skupine koja je radila zakon, ona me čak optužila da sam svojevrsni ruski agent koji radi protiv hrvatskih interesa. Ako netko nakon svega ovog misli da štitim Agrokor, ja mu tu doista ne mogu pomoći", kaže Grbin. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je na konferenciji za novinare najavio da će stranačka tijela idućeg tjedna raspravljati o situaciji u stranci, pa i o prijedlogu za opoziv predsjednika, za koji vjeruje da će biti upućen sljedeći tjedan sukladno statutu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara