Grbin zagonetan: Imamo velik broj potpisa, da čujemo sada MOST

Grbin zagonetan: Imamo velik broj potpisa, da čujemo sada MOST

Foto: FAH

SDP-OV zastupnik i član Odbora za Ustav i politički poslovnik nije iznenađen što je predsjednik Sabora Željko Reiner odbio njihov prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva o SOA-i staviti na dnevni red.

"On već neko vrijeme pokazuje apsolutan prijezir prema Saboru i parlamentarnoj demokraciji. Prvo odbijanjem uvrštavanja na dnevni red točke o kurikularnoj reformi, pa raspuštanju Sabora i sada o nezakonitosti u radu SOA-e, odnosno izjavama predsjednice da u SOA-i vlada rasulo. On jednostavno ne stavlja na dnevni red ono što bi moglo biti neugodno za HDZ", kaže Grbin i dodaje da u HDZ-u sada vlada rasulo, te da su spremni na sve, pa čak i na silovanje procedure kako bi njihovi puleni zadržali fotelje.

U HDZ-u su spremni na sve

"U HDZ-u je zavladala panika i u takvoj situaciji su spremni na sve, pa tako i na silovanje procedure kako bi spriječili odlazak iz fotelja."


Smatra da će njihov zahtjev za raspuštanjem Sabora biti ne deplasiran, nego nikad aktualniji ako u četvrtak padne Vlada.

"Svima je jasno da Sabor ne radi, da ne može donositi odluke i da građani žele raspuštanje, da im se vrati mandat i donesu odluku tko će voditi Hrvatsku", rekao je Grbin. Međutim, rokova za stavljanje te inicijative na dnevni red nema.

"Postoji parlamentarna kultura koja zahtjeva da, ako postoji ovoliki broj potpisa, da se to stavi na dnevni red i da se odlučuje, pa makar i odluka bila da se Sabor ne raspusti", kaže Peđa Grbin, ali ne otkriva koliko točno potpisa SDP ima.

Velik broj potpisa

"Velik broj, takav broj, koji kolegama iz MOST-a ukazuje da u ovom trenutku postoje dvije opcije: raspuštanje Sabora i izbori ili formiranje nove Vlade na čelu s HDZ-om. Neka odluče, da vidimo kojoj će se opciji prikloniti", poziva Grbin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara