Gredelj potvrdio: HDZ je zatražio i dobio grafološko ispitivanje stranačke "crne bilježnice"

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"KAKO JE sada više no očigledno da su naši 'pravosudni vidovnjaci' tvrdnjom da će optužnica protiv HDZ-a biti podignuta i to prije izbora, sustavno obmanjivali javnost, prigoda je pozvati građane da prosude koliko je opravdano bezuvjetno vjerovati nekim medijima  i njihovim novinarima!", objavio je danas odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj u svom priopćenju medijima.

HDZ je zatražio grafološko ispitivanje bilježnice HDZ-a

Naime, Gredelj je reagirao na medijske upite o tome je li dobio nalog kojim se određuje  grafološko vještačenje spornih potpisa iz "crne HDZ-ove bilježnice" na kojoj USKOK temelji svoju optužbu protiv HDZ-a.

"U interesu moje stranke je da potvrdim da smo danas primili Nalog USKOK-a kojim je na naš Prijedlog određena ta istražna radnja", piše Gredelj dodajući kako mu je jasno da postoji ogroman interes javnosti  za predmet crnih fondova naročito u okolnostima predizborne kampanje. Gredelj napominje kako njegova stranka HDZ, trpi negativan publicitet i to kao posljedicu, kontinuiranog kršenja načela tajnosti  istrage, čemu je, smatra ovaj odvjetnik, u nezanemarivoj mjeri pridonijela i činjenica da nadležna tijela nisu poduzela ništa, kako bi osigurala efikasnu istragu o "curenju" tajnih informacija.

Gredelj: Mogao bi reći i više, ali sam legalist

"U interesu HDZ-a, stranke koju zastupam, svakako bi bilo kazati puno više,  i anulirati negativnu percepciju javnosti na teret HDZ-a, no kao legalista ne mogu učiniti dostupnim ništa što čini sadržaj predmetne istražne radnje, jer bi to bilo u suprotnosti s interesima istrage, iako stranka zbog toga trpi , a prijeti i da pretrpi nenadoknadivu štetu!", zaključuje na kraju Gredelj. 

Podsjetimo, kako se radi o crnoj bilježnici bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević u kojoj je navodno vođena evidencija o uplatama i isplatama "u kešu".   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara