Greta Thunberg na prosvjedu u Berlinu: "Nikada nećemo prestati"

Greta Thunberg na prosvjedu u Berlinu: "Nikada nećemo prestati"
Foto: EPA

MLADA švedska aktivistica Greta Thunberg danas je bila na prosvjedu za klimu u njemačkom glavnom gradu Berlinu, u trećem posjetu Njemačkoj kako bi prisustvovala takvim demonstracijama.

"Nikada nećemo prestati", rekla je Thunberg okupljenima u parku u središtu Berlina.

Šesnaestogodišnja Šveđanka svojim je aktivističkim djelovanjem i organiziranjem školskog štrajka i prosvjeda ispred švedskog parlamenta u kolovozu prošle godine, na isto potaknula brojne mlade ljude diljem Europe i šire.

Pokret "Petak za budućnost" i prosvjedi koje je inicirala raširili su se po svijetu.

Dok se Thunberg obraćala okupljenima, kancelarka Angela Merkel je na drugom kraju grada govorila o utjecaju mlade aktivistice i pokreta koji je započela.

Nakon Njemačke, Thunberg će otputovati u Francusku

"Definitivno su nas potaknuli da ubrzamo provođenje politika za zaštitu klime u Njemačkoj", rekla je Merkel na konferenciji za medije.

Govorila je i o trenutnim "izvanrednim vremenskim uvjetima" koji ukazuju na štetu nanesenu nedostatkom djelovanja na području zaštite klime.

Nakon Njemačke, Thunberg će otputovati u Francusku gdje će joj u nedjelju u Normandiji biti dodijeljena nagrada za slobodu, a trebala bi govoriti i u francuskom parlamentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara