Grmoja komentirao Đakićevo prostačenje u saboru

Grmoja komentirao Đakićevo prostačenje u saboru
Screenshot: N1

SABORSKI zastupnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je, vezano za incident s premijerom Andrejom Plenkovićem u srijedu u Hrvatskom saboru, kako je "bio svjestan da ga HDZ-ovci psovkama i uvredama nastoje isprovocirati kako bi incident premijera pao u drugi plan".

"Dobro sam kontrolirao bijes, spustio glavu i rekao sebi 'Nikola, smiri se' i izašao iz sabornice", ustvrdio je Grmoja.

Prema njegovu mišljenju, sada je jasno tko je jedina oporba u saboru te da ona "najviše smeta Andreju Plenkoviću i HDZ-u, jer kritizira i otvara prave teme".

"Ne mislim stati, neću nikoga vrijeđati jer sam profesor i nikada od mene u saboru i nećete čuti bilo kakvu psovku, ali sigurno i dalje hoćete žestoku kritiku Plenkovićeve vlade. O korupciji i izdaji nacionalnih interesa neću šutjeti", izjavio je novinarima Grmoja.

Komentirao sukob sa Đakićem

HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, koji mu je tijekom incidenta s premijerom nekoliko puta viknuo "odj...",  Grmoja je poručio da ne treba njega preodgajati jer ima "koga je trebao odgajati".

"Moji su me roditelji lijepo odgojili i tako odgajam svoje dijete i djecu u školi. Čuo sam da je Đakić rekao da sam ga pozvao na kavu. Nikada nisam niti ću popiti kavu sa zastupnikom poput Josipa Đakića. Niti s jednim zastupnikom iz HDZ-a u saboru nisam popio. Kave pijem sa svojim prijateljima i stranačkim kolegama", dodao je Mostov zastupnik.

Upitan ima li i njegova doprinosa u sramotnom ponašanju zastupnika, odgovorio je da su ga građani birali da govori.

"I dalje ću govoriti, ali vrijeđati neću nikoga. Neću stati, ako to nekome smeta, to je njegov problem. Odgovaram građanima", rekao je Grmoja.

Zastupnik HDZ-a Đakić ranije danas izjavio je na upite novinara kako se ne namjerava ispričati Mostovom zastupniku Grmoji nakon što je televizija N1 objavila da je Đakić nekoliko puta Grmoji viknuo "odj..." tijekom incidenta s premijerom Plenkovićem.

"Grmoja stalno i učestalo provocira zastupnike i mislim da je trebalo adekvatno odgovoriti. Ako nije bilo primjereno, bilo je efikasno. Ja sam došao poslije pauze iz kancelarije u sabornicu, da vidim što se događa; samo sam mu rekao 'daj odi', nije htio poslušati, vidjeli ste što je bilo poslije. Izletjelo mi je", rekao je Đakić novinarima u Hrvatskom saboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara