Grobar zadavio i pokopao 17-godišnju Anitu Kulaš

TIJELO 17-godišnje Anite Kulaš, nestale u listopadu prošle godine, pronađeno je u grobnici u Cerju gdje ju je zakopao 24-godišnji grobar, dečko njezine prijateljice, nakon što ju je ugušio, izvijestila je PU zagrebačka.

3. listopada 2006. godine Anitu su posljednji put vidjele njene prijateljice kada se u večernjim satima vraćala iz Dugog Sela u Lukarišće.

Roditelji su nestanak kćeri prijavili 6. listopada, a posebni oformljen policijski tim otada ju je tražio. Tijekom istrage i eliminacijom drugih postavljenih verzija Anitinog nestanka, policija je u posumnjala da je njezin 24-godišnji poznanik povezan s nestankom.

Nad njim je u četvrtak započeta kriminalistička obrada kojom je utvrđeno da je 3. listopada prošle godine u večernjim satima pričekao Anitu Kulaš u blizini njene kuće kako bi s njom raspravio njeno navodno uplitanje u njegovu vezu s djevojkom koja joj je bila prijateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ju je automobilom odvezao prvo do njegove kuće, a zatim do groblja u mjestu Cerje. Tamo ju je usmrtio tako da ju je gušio rukama, a zatim se poslužio i vezicama s njenih tenisica od kojih joj je napravio četverostruku omču oko vrata, čvrsto stegnuo i zavezao fiksni čvor.

Osumnjičeni ju je tada bacio u raku i prekrio slojem zemlje. Budući da je tamo radio kao grobar, znao je da će pokop biti idućega dana, te je i sam sudjelovao u pripremama istoga.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu naložio je ekshumaciju mrtvog tijela sahranjenog u spomenutom grobu kojom je pronađeno mrtvo tijelo Anite Kulaš. Protiv 24-godišnjeg ubojice podnesena je kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo "Teško ubojstvo", te je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara