Gubec, Broz i Tuđman: Došli smo v kontrolu

"DOŠLI smo v kontrolu", izjavili su danas Matija Gubec, Josip Broz Tito i Franjo Tuđman u Uredu krapinsko-zagorske županice Vlaste Hubicki u Krapini.

Umjesto županice, koja zbog poslovnih obveza nije mogala nazočiti susretu, trojicu povijesnih Zagoraca primili su njezini zamjenici Đovani Broz i Ksenija Tomić. Trojica Zagoraca poručila su domaćinima kako neće robovati ideološkim predrasudama, nego da treba iskoristiti sve potencijale Hrvatskog zagorja.

Gubec, Broz i Tuđman sudionici su fašničke povorke koja je u nedjelju priređena u kumrovečkoj općini, i koja je, kako su sami istaknuli, upravo zbog povijesnih osoba pobudila veliko zanimanje medija što bi se moglo iskoristiti u turističku promidžbu ne samo te općine nego i Županije.

Njihova je želja da fašnik u Kumrovcu preraste u svjetsku atrakciju u čemu će povijesni Zagorci dobiti potporu županijskih vlasti. Po najavi zamjenika županice Đovanija Broza Županija kani prirediti i ´maraton zagorskih velikana´ koji bi povezao tri mjesta: Donju Stubicu, Veliko Trgovišće i Kumrovec.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara