GUP-ovi Zagreba i Sesveta od subote na javnoj raspravi

JAVNA rasprava i javni uvid u izmjene i dopune Prostornog plana Zagreba te Generalne urbanističke planove Zagreba i Sesveta počet će u subotu 22. ožujka u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 2.

Zbog bližeg upoznavanja građana s GUP-ovima Zagreba i Sesveta u utorak, 25. ožujka i u četvrtak 27. ožujka bit će upriličeno i javno izlaganje o tim prostorno-planskim dokumentima, izvijestio je danas Miljenko Mesić, pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Na upit hoće li se GUP-ovi i Prostorni plan donijeti do skupštinske sjednice 22. svibnja, Mesić je odgovorio da za to ne bi trebalo biti većih zapreka, ali i da će rok ovisiti o primjedbama građana pristiglim tijekom javne rasprave koja će za Prostorni plan trajati 15, a za GUP-ove 30 dana.

Prostornim planom je utvrđeno temeljno određenje prostornog razvoja Zagreba i građevinska područja 70 naselja na prostoru grada te određene granice urbanih cjelina Zagreba i Sesveta.

GUP Zagreba obuhvaća prostor površine 220 četvornih kilometara, između medvedničke šume i zagrebačke obilaznice, s oko 680.000 stanovnika. Javna rasprava i javni uvid o GUP-u već su jednom bili provedeni 2000. u trajanju od 120 dana, no konačni prijedlog je povučen iz procedure 2002. zbog utvrđenih nepravilnosti.

Sada je ponovno pripremljen i upućen na novu javnu raspravu. I GUP Sesveta je istodobno povučen iz procedure, a u novi nacrt za javnu raspravu je uvrštena odluka Poglavarstva o prenamjeni zemljišta bivše svinjogojske farme iz gospodarske u mješovitu zonu s mogućnošću stambene gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni GUP-ovi Zagreba i Sesveta datiraju iz 1986.

Gradsko je poglavarstvo danas donijelo i tri zaključka o prodaji gradskog zemljišta na lokacijama Vrapče, Vrapče novo i Trnje.

Za još tri godine produžen je najam 40-orici korisnika gradskih stanova među kojima su i mnoga poznata imena iz svijeta glume i sporta.

Iz pričuve je danas izdvojeno 702.400 kuna za Caritas Župe Sv. Antuna Padovanskog, 280.000 kuna za obnovu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, 100.000 kuna za Maticu hrvatskih umirovljenika i 50.000 kuna za studenticu Anteu Miloš, nastradalu padom pod vlak. Financijsku pomoć Zagreb je dao i za ŠRC Jarun 726.000 kuna i 300.00 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara