Guverner New Jerseya teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

JON CORZINE, 60-godišnji demokratski guverner američke države New Jersey, jučer je zadobio teške ozljede u prometnoj nesreći, te je prisiljen disati preko respiratora.

Nesreća se dogodila sinoć kada je guvernerovo službeno vozilo sletilo s ceste nastojeći sudar s bijelim kombijem koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Nesreću je izazvao još uvijek neidentificirani vozač crvenog kombija koji je pobjegao i za kojim se traga.

Corzine je u sudaru dobio višestruke prijelome kostiju, uključujući 12 rebara i prsnu kost, zbog čega će sljedećih nekoliko dana biti na respiratoru. U skladu s ustavom države New Jersey, njegovu dužnost je preuzeo predsjednik državnog senata Richard Codey.

Liječnici su jučer guvernerovo stanje opisalo kao "kritično, ali stabilno" te prognozirali da će, s obzirom na prirodu ozljeda, morati proći nekoliko mjeseci prije nego što bude normalno hodao.

U nesreći su stradali i guvernerov pomoćnik, a teško je ozlijeđen i pripadnik državne policije koji je vozio automobil.

Nesreća se dogodila u 18 sati po lokalnom vremenu, pri povratku guvernera iz Atlantic Cityja gdje se sreo s kontroverznim radio-voditeljem Donom Imusom, otpuštenim zbog korištenja rasističkih i seksističkih riječi u programu, te članicama ženskog košarkaškog tima Sveučilišta Rutgers koje su bile predmetom tog "čašćenja".

Corzine, koji je stekao veliko bogatstvo i ugled kao predsjednik financijske tvrtke "Goldman Sachs" se od 2000. godine bavi politikom kada je izabran za senatora iz države New Jersey. Na čelo države je stupio 2005. godine, nedugo nakon što je njegov prethodnik James E. Greevey bio prisiljen odstupiti zbog otkrivanja afere o protuzakonitom imenovanju svog mladog ljubavnika za državnog ministra.

D.A.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara