Guvernera Spitzera "drukao" republikanski operativac?

DUGOGODIŠNJI operativac Republikanske stranke i politički neprijatelj Eliota Spitzera tvrdi da je federalnim vlastima dojavio o "nestašlucima" demokratskog guvernera New Yorka.

Vijest je prvi objavio Miami Herald, a potom preuzeli i drugi američki mediji, čime se potvrđuju špekulacije lijevog i liberalnog dijela američke javnosti kako su u sramotnom padu guvernera Spitzera - donedavno velike zvijezda Demokratske stranke - važnu ulogu ipak imali njegovi politički protivnici.

Roger Stone već desetljećima radi kao savjetnik za Republikansku stranku, a poznat je po izuzetno brutalnim metodama političkih kampanja, ali i živopisnom životnom stilu koji datira iz tinejdžerskih dana kada si je dao istetovirati lik predsjednika Nixona na desnoj nadlaktici.

Stone je u studenom prošle godine poslao pismo FBI-ju u kojem tvrdi da je od poznanika na Floridi dobio informaciju kako guverner "desetine tisuća dolara troši na prostitutke". Stone je, kako bi pomogao federalnim istražiteljima da provjere cijelu priču, ponudio i jedan intimni detalj - Spitzer nikada ne skida crne čarape prilikom spolnog čina.

FBI i porezna služba IRS su, pak, guvernera počeli istraživati zbog sumnje da pere novac, na što su ih upozorile banke gdje je u više navrata podizao gotovinu. Prateći financijske transakcije, istražitelji su dospjeli do eskort-agencije Emperor's Club Vip čije su djelatnice, uključujući fatalnu "Kristen", guverneru pružale seksualne usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stone je nešto kasnije za američke medije rekao da je kontakt koji mu je ispričao o guvernerovom fetišu žena koju je upoznao u "klubu za odrasle".

Republikanski operativac - koji je prošle godine bio pod istragom zbog prijetećih telefonskih poziva Spitzerovom ocu - tvrdi da mu guvernerov pad pruža zadovoljstvo, ali ne toliko zbog toga što je razotkriven njegov seksualni život. Stone, koji za sebe kaže da je sve nego oličenje "obiteljskih vrijednosti" na kojima inzistira njegova stranka, tvrdi kako je Spitzer pao prvenstveno zato što je licemjer, odnosno tužitelj koji je na sav glas progonio prostituciju, a u privatnom životu se služio uslugama prostitutki.

D.A.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara