Gvozd: HSP nezadovoljan što im vladin povjerenik Milašin nije dopustio predizborni skup

PREDSJEDNIK Glavnog stana HSP-a Velimir Kvesić danas je u Sisku najavio da će HSP izvijestiti Vladu o, kako drži, neprimjerenu i nedopustivu ponašanju Vladina povjerenika u gvozdanskoj općini Milana Milašina, koji im, kako tvrdi, nije dopustio da u općinskoj vijećnici u Gvozdu danas u 16 sati održe predizborni skup za prijevremene općinske izbore.

Kako tvrdi Kvesić, povjerenik Milašin je objasnio da se istodobno održava i predizborni skup HDZ-a, iako se taj skup održava u drugo vrijeme, u 18 sati, i na drugom mjestu, u dvorani Hrvatskog doma.

Prijevremeni općinski izbori u Gvozdu održavaju se u nedjelju, 14. prosinca.

Kvesić tvrdi da je HSP uredno i pravodobno prijavio održavanje predizbornog skupa povjereniku i policiji u Gvozdu i da je povjerenik Milašin najprije odobrio prostor za skup, ali ih je poslije usmeno i pismeno obavijestio da ne mogu održati predizborni skup kad su planirali jer isti dan predizborni skup održava i HDZ.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je povjerenik Milašin tako odlučio u dogovoru s predsjednikom sisačko-moslavačkog Odbora HDZ-a Željkom Nenadićem i predsjednicom Općinskog odbora HDZ-a Vlastom Baćom", tvrdi Kvesić. HSP će predizborni skup u Gvozdu održati sutra u Hrvatskom domu, a sat vremena nakon toga u istom prostoru najavljen je i predizborni skup SDP-a.

Kvesić tvrdi i da se "Samostalna demokratska srpska stranka - SDSS na predizbornim plakatima za Gvozd koristi prijeratnim nazivom tog mjesta - Vrginmost", ocijenivši da "SDSS time ne poštuje zakone hrvatske države".

Govoreći o potpori Vladi Ive Sanadera, Kvesić je rekao da će HSP o tome odlučiti u subotu na sjednici Glavnoga stana. Naveo je da "HSP ne želi da im Sanader određuje koji su hrvatski nacionalni interesi, nego su o tome spremni razgovarati i zajednički ih uskladiti". Istaknuo je kako "HSP smatra da je od nacionalnog interesa da se donesu zakoni o sukobu interesa, prijenosu vlasti, reviziji pretvorbe i privatizacije, po kojem bi se ukinula zastara za kažnjiva djela u pretvorbi i privatizaciji, kao i donošenje Zakona o pravima hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji je predložio HSP i koji je u Hrvatskom saboru prošao prvo čitanje". Za Kvesića je sramotno da u vladi nema mjesta za npr. Tončija Tadića, a ima za Stanimirovića, Pupovca ili Gajicu iz SDSS-a.

"To je sramotno i to je pljuska dostojanstvu Domovinskog rata i još jedno ponižavanje hrvatskih branitelja", ocijenio je Kvesić, ustvrdivši da se "Sanader nije snašao pri sastavljanju Vlade".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara