HAC poslove daje tvrtki Žužulovih rođaka iako je pet puta skuplja od konkurencije?

HAC poslove daje tvrtki Žužulovih rođaka iako je pet puta skuplja od konkurencije?

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

IAKO su posao premazivanja bojom obloge tunela Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti Zagreb - Split navodno mogli obaviti i sami djelatnici HAC-a, za to je angažirana kooperantska tvrtka Skladgradnja, koja je posao naplatila pet puta skuplje od drugog ponuđača, Brezovica-Gradnje, piše Jutarnji list. Posao je Skladgradnja ugovorila po cijeni od ukupno 43,4 milijuna kuna, odnosno za 220 kuna po metru, dok je Brezovica-Gradnja za to tražila 34,8 kuna po metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da platimo Skladgradnji 43 milijuna kuna, uz malo ulaganja, mogli smo to obaviti sami. Samo na tom poslu uštedjeli bismo 35 milijuna kuna, a taj iznos zadovoljio bi sve zahtjeve za povećanjem plaća naših radnika", tvrdi predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić.

Tvrtku Skladgradnja 2003. godine pokrenula su braća Slaven i Jozo Žužul iz Imotskog, diplomirani inženjeri strojarstva i građevine, inače rođaci bivšeg ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Tvrtka je s početnih 20-ak zaposlenika do danas narasla na njih više od 300, a surađuje sa svim državnim tvrtkama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara