Hajdaš Dončić o izjavama kolega iz SDP-a: Nekada emocije malo prevladaju

Hajdaš Dončić o izjavama kolega iz SDP-a: Nekada emocije malo prevladaju

Foto: FAH

ČLAN Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić poručio je kako ne podržava neprimjerene izjave protiv kolega u stanci, ali smatra da je "analiza i sređivanje stanja u stranci nakon izbora normalna".

"Ne podržavam neprimjerene izjave bilo koga u SDP-u o kolegama, no to je normalno, nakon izbora uvijek dolazi nekakvo sređivanje i analiza postojećeg stanja", rekao je Hajdaš Dončić nakon primopredaje Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture svom nasljedniku na dužnosti ministra Olegu Butkoviću.

Ocijenio je kako rasprave u SDP-u tijekom i oko sjednice Glavnog odbora stranke u subotu "nisu osobne, ali su naravno kritičke i burne, što se i očekuje". "Nekada emocije malo prevladaju, ali nikada u potpunosti ne prevladaju", izjavio je Hajdaš Dončić i dodao kako će "SDP nakon unutarstranačkih izbora izaći kao jedna od najvećih, ako ne i najveća hrvatska stranka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni odbor SDP-a u subotu je, na sjednici koja je trajala više od 12 sati, odbio prijedloge Predsjedništva stranke da se izbor predsjednika SDP-a za naredni četverogodišnji mandat održi 12. ožujka. Umjesto toga, SDP će predsjednika birati 2. travnja, a odbačen je i prijedlog da se delegati na Konvenciji stranke biraju preferencijalnim glasovanjem po lokalnim organizacijama, što je bio prijedlog podupiratelja sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića.

Milanovićevo izvješće o rezultatima parlamentarnih izbora tek je "primljeno na znanje", a na sjednici su, po pisanju medija, oštre riječi na račun predsjednika stranke izrekli članovi skloni Milanovićevu protukandidatu Zlatku Komadini, što je isprovociralo potpredsjednika Ranka Ostojića, koji je u oštroj objavi na Facebooku kolegama, među ostalim, poručio da se mogu sramiti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara