HAK: u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj ceste su mokre i skliske

U sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj ceste su mokre i skliske, a u Hrvatskom zagorju, višim predjelima Like i Gorskog kotara povremeno pada slab snijeg, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Sve su ceste prohodne, a za putovanje preko gorskih predjela HAK preporučuje zimsku opremu. Zbog opasnih bočnih udara vjetra D8 od Senja do Sv. Marije Magdalene kao i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila. Upozorava se na jake do olujne udare vjetra na dionici Grobničko Polje-tunel Tuhobić.

Maslenički je most zbog bure zatvoren za sva vozila. Krčki most je zatvoren za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila koja vuku kamp prikolice i motocikle.

HAK apelira na vozače da kretanje svojih vozila prilagode atmosferskom prilikama i smanje brzinu vozila te izbjegavaju nagla kočenja i nagle promjene pravca kretanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Najčešće zbog izmjenična prometa na mjestu gradnje.

Prijevoz čelične konstrukcije (duge 16 metara i širine 4,5 metra) kretat će se, od danas 8. prosinca od 6 sati, relacijom Ivanić Grad-Ivanja Reka-Zagreb-Karlovac-Gračac-Zadar (gdje se očekuje 11. prosinca navečer). HAK moli vozače za pozornost prilikom pretjecanja.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Zbog bure je prekinut trajektni promet s otokom Pagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara