HAK upozorava: Oprezno, ceste su mokre i skliske diljem Hrvatske

HAK upozorava: Oprezno, ceste su mokre i skliske diljem Hrvatske

Foto: HAK

KOLNICI su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te dijelu Dalmacije, Slavonije i Istre, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zatvorene ceste

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: DC36 u mjestu Gradec Pokupski (obilazak preko Pisarovine i Selskog Brda), a dionicom Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko zabrana je samo za osobna vozila, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu), ŽC5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, Smiljan-Rosulje te most Palanjek između mjesta Palanjek i Hrastelnica ŽC5028 Podhum-Soboli, od skretanja za Podhum do izlaza na DC3.

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence, kao i na DC36 u mjestu Koritinja, zbog vode na kolniku.

Zbog stabala na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: županijska cesta ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara