HAK UPOZORAVA Vjetar otežava promet autocestom A1 i A6, ograničen promet Jadranskom magistralom

HAK UPOZORAVA Vjetar otežava promet autocestom A1 i A6, ograničen promet Jadranskom magistralom

Foto: Hina

ZBOG jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između južnog dijela tunela Bristovac i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom -Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa; BiH -Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković, Gornji Brgat; Srbijom - Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina; Crnom Gorom - Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola, pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom na to da su često zabilježena i duža čekanja, korisnicima  HAK savjetuje da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara