HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorene dionice A1 i Jadranske magistrale

HAK: Zbog olujnog vjetra zatvorene dionice A1 i Jadranske magistrale

Foto: FAH

ZBOG olujnog vjetra za sav promet zatvorene su prometnice: A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica - Zaton Obrovački i DC218 Bruvno - Mazin - Dobroselo, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK) te ističe kako su u prekidu i neke katamaranske linije.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica - tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h), autocesta A7 Draga - Šmrika, brza cesta čvor Čavle - čvor Kikovica A6, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, DC25 Gospić - Karlobag, DC27 Gračac - Zaton Obrovački, Paški most i Krčki most.

Zimski uvjeti

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC25 Lički Osik - Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik - Korenica, ŽC5209 Brotnja - Srb, ŽC5199 Šušanj - Štirovača, LC59122 Šušanj - Ledenik i LC59123 Šušanj - Konjsko i sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica - Mišnjak, Prizna - Žigljen; Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirije, Supetar - Split; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak te katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Korčula - Hvar - Split, Jelsa - Bol - Split, Vis - Split - Vis.

Zbog loših vremenskih uvjeta na srednjem Jadranu putovanje koje je trebalo biti sinoć u 19:45 iz Ancone za Split prebacuje se na srijedu 15. studenoga s polaskom iz Ancone u 19:45. Sukladno tome, putovanje iz Splita za Anconu prebacuje se umjesto 15., na 16. studenoga s polaskom iz Splita u 20 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara