Hakirana Vladina stranica e-hrvatska.hr

WEB STRANICA Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku hakirana je noćas od strane turskog hakera koji se nazvao "Oneoftheman".

Nakon dojave koju je Index dobio rano jutros, pokušali smo otvoriti naslovnicu stranice na kojoj je vidljivo da haker, kako se čini, nije napravio veliku štetu osim što se sa desetak potpisa pohvalio svojim radom.

Na stranici su oko 8.45 sati još uvijek bili potpisi hakera, a 15-ak minuta kasnije bila je potpuno nedostupna.

Pola sata kasnije stranice su ponovno postavljene na Internet, no ovog puta bez potpisa "Oneofthemana" i normalno su funkcionirale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranice e-Hrvatska pokrenute se ove godine u sklopu Vladinog projekta informatizacije Hrvatske, a na samim stranicama postoje brojni linkovi vezani uz projekt, od kojih je svakako najpoznatiji link na stranice Hitro.hr.

Riječ je o projektu "One Stop Shopa" (sve na jednom mjestu), koji građanima i poduzetnicima treba olakšati obavljanje upravnih i administrativnih postupaka, omogućiti im brži i jednostavniji pristup informacijama, komunikaciju s tijelima državne uprave.

Same stranice Hitro.hr-a nisu bile hakirane i jutros su normalno radile, a isti je slučaj i sa službenim stranicama Vlade RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara