"Hamlet" u režiji Petera Brooka prvi put na Lokrumu

SHAKESPEAROV "Hamlet" u režiji i adaptaciji Petera Brooka prvi će put u povijesti Dubrovačkih ljetnih igra biti izveden u petak na Lokrumu, otočiću nadomak Dubrovnika.

Od dosadašnjih 12 različitih izvedaba "Hamleta" od 1952. sve su predstave osim jedne izvedene na tvrđavi Lovrjencu, a "Hamlet" je samo 1982. izveden na Držićevoj poljani u staroj gradskoj jezgri.

Prodano je gotovo svih 900 karata za tri predstave "Tragedije Hamleta" u režiji i adaptaciji Petera Brooka i izvedbi njegova Centra za kazališnu umjetnost (CICT) sa sjedištem u Parizu u Theatre des Bouffes du Nord, za petak, subotu i nedjelju, rečeno je u festivalskoj Press službi.

Brookov se "Hamlet" izvodi na 54. dubrovačkim ljetnim igrama, ali prije njihova službenog početka zbog sindikalne zaštite glumaca kojima je kolektivnim ugovorom zajamčen dvomjesečni ljetni odmor. Taj "Hamlet" prvi je put izveden prije dvije godine, a tri dubrovačke predstave bit će i zadnje izvedbe Brookova "Hamleta".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "Tragediji Hamleta" u francuskom prijevodu nastupa samo osam glumaca, a kostime za predstavu potpisuje glasovito ime iz svijeta mode Issey Miyake.

Peter Brook rođen je 1925. u Londonu, a u bogatoj umjetničkoj karijeri režirao je brojne drame, opere i filmove. Do početka 70-ih postavio je brojne Shakespearove drame u produkciji Royal Shakespeare Company. Utemeljio je 1971. Međunarodni centar za kazališna istraživanja koji je prerastao u Međunarodni centar kazališne umjetnosti (CICT) sa sjedištem u Parizu u Theatre du Bouffes du Nord.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara