HANFA osniva "Interventni fond"

HANFA osniva "Interventni fond"

NAKON sastanka održanog u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga zaključeno je osnivanje "interventnog fonda".

Čelnici Hanfe, predstavnici društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, članovi nadzornih odbora i predstavnici društava za upravljanje investicijskim fondovima usuglasili su osnivanje "interventnog fonda" - oblik investicijskog fonda s privatnom ponudom u koju uplaćuju AZ obvezni mirovinski fond, Erste Plavi obvezni mirovinski fond, PBZ - CO obvezni mirovinski fond, Raiffeisen obvezni mirovinski fond, Erste Invest, PBZ Invest, Raiffeisen Invest, te ZB Invest prema tržišnim udjelima.

U priopćenju za javnost objavljenom na internetskim stranicama Hanfa-e stoji kako će se društvo za upravljanje interventnim fondom birati pozivnim natječajem. Također, na sastanku je zaključeno kako će se inicijalna uplata u iznosu od 150 milijuna kuna izvršiti po osnivanju fonda, te će se povećavati u slučaju povećane potrebe, a uplate bi bile na rok od pet godina dok će naknade za upravljanje biti minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačni zahtjev za odobrenje fonda bit će podnesen Hanfa-i zaključno s 14. listopadom, dakle, sutra.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara