Harazi: Članovi Al-Qaide u Iranu uhićeni prije napada u Rijadu

IRANSKI ministar vanjskih poslova Kamal Harazi rekao je u petak da su članovi alQaide, koji se nalaze u iranskom zatvoru, uhićeni prije 12. svibnja i prema tome ne mogu biti upleteni u terorističke napade u Rijadu.

"Članovi al-Qaide koji se nalaze u iranskim zatvorima uhićeni su prije napada u Rijadu. Američke optužbe da su oni krivi za te napade pogrešne su jer su oni u to vrijeme bili u zatvoru", rekao je Harazi novinarima.

Dodao je da je njihova identifikacija još uvijek u tijeku.

Upitan da komentira glasine o tome da se treći čovjek al-Qaide Saif Al-Adel i glasnogovornik terorističke mreže Sulejman Abu Gaith nalaze u Iranu, Karazi je zamolio sve koji o tome nešto znaju da obavijeste iranske vlasti kako bi se te teroriste moglo uhititi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Harazi je također odbacio američke i britanske optužbe da se Iran miješa u iračka pitanja te optužio Sjedinjene Države da u Bagdadu žele postaviti "američku" vladu.

Objasnio je da su u Irak iz Irana ušle samo iračke izbjeglice koje to nisu smjele tijekom režima Sadama Huseina.

Sjedinjene Države Harazi je optužio da Iračanima žele oduzeti pravo da sami odlučuju o svojoj budućnosti i vladi i nametnuti im američku vladu.

Koalicijske snage pozvao je stoga da što je prije moguće organiziraju referendum, naglasivši da će Iran prihvatiti svaku vladu koju izaberu sami Iračani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara