Harvey Weinstein bit će optužen za silovanje, očekuje se da će se predati policiji

Harvey Weinstein bit će optužen za silovanje, očekuje se da će se predati policiji
Hina

BIVŠI holivudski producent Harvey Weinstein bit će optužen za silovanje i očekuje se da će se danas predati policiji, pišu američki mediji.

Protiv Weinsteina, kojega je desetak žena prošle godine optužilo za seksualno zlostavljanje, optužnicu bi trebalo podignuti tužiteljstvo na njujorškom Manhattanu, naveo je list New York Times pozivajući se na dvojicu neidentificiranih pripadnika pravosuđa.

CNN je objavio da će se Weinstein predati njujorškoj policiji zbog optužbe da je silovao jednu ženu i drugu prisilio na oralni seks.

>>Tvrtka Harveyja Weinsteina ide u stečaj nakon više od 70 optužbi za seksualno zlostavljanje

Do njegove predaje pravosuđu došlo bi tako nakon pokretanja istrage o optužbama za seksualno napastovanje brojnih glumica i zaposlenica njegove producentske kuće.

Glasnogovornik Weinsteinova pravnog tima nije htio komentirati najnoviji rasplet događaja, a okružni tužitelj odbio je komentirati ove navode.

Žene koje su prošle godine ispričale svoja neugodna iskustva s Weinsteinom za tjednik New Yorker i list New York Times navele su brojne optužbe među kojima je silovanje, seksualno napastovanje i uznemiravanje. U nekim slučajevima Weinstein im je navodno nudio da će im platiti ili ih prisilio na šutnju.

Mnoge žene kazale su da su, nakon što su se požalile na Weinsteinovo ponašanje, u Hollywoodu ignorirane te su izgubile šanse za posao. Neke su navele da su im karijere uništene.

Weinstein je opetovano opovrgavao optužbe za prisiljavanje na seksualne odnose.

Izvješća o Weinsteinovom nasilju nad ženama pokrenula su lavinu sličnih optužbi protiv drugih holivudskih zvijezda, televizijskih novinara i drugih moćnih ljudi. Mnogi od njih otpušteni su ili su dali ostavke.

Bujica optužbi potaknuo je pokret MeToo, u kojem su predstavljene žene iz svih grana industrije koje su iskusile seksualno uznemiravanje ili napastovanje na poslu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara