Hasanbegović bez natječaja zaposlio šefa vrgoračkog HDZ-a u Konzervatorskom odjelu u Splitu

Hasanbegović bez natječaja zaposlio šefa vrgoračkog HDZ-a u Konzervatorskom odjelu u Splitu

Foto: FAH

TEHNIČKI ministar kulture Zlatko Hasanbegović zaposlio je bez natječaja šefa vrgoračkog HDZ-a Željka Primorca u Konzervatorskom odjelu u Splitu. Primorac je od početka 2009. godine bio na čelu Gradskog kulturnog središta, kojeg je nova vlast u Vrgorcu nakanila ukinuti.

Primorac je, stoga, sredinom srpnja zatražio razrješenje, čemu je Gradsko vijeće Vrgorca udovoljilo. Raspoređen je na mjesto višeg stručnog suradnika u ustanovi, koje je bilo predviđeno sistematizacijom, ali nije bilo popunjeno, pojasnio nam je Primorac. Na novom radnom mjestu nije se, međutim, dugo zadržao, već je nakon svega tri dana produžio put Splita u Konzervatorski odjel.

S ravnateljskog mjesta u Vrgorcu u arhivu u Splitu

Primorac nam je potvrdio da natječaj za zapošljavanje u Konzervatorskom odjelu nije bio raspisan, ali da je ovakva "prekomanda" sasvim u skladu sa zakonom, odnosno, da se jedinice lokalne uprave mogu dogovarati oko premještaja radne snage sa ministarstvima ukoliko se za to pokaže potreba. A evo, baš u slučaju predsjednika HDZ-a Vrgorac ukazala se potreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac, profesor povijesti i geografije, koji je pred završetkom doktorata iz povijesti, raspoređen je u arhivu. Gospođa koja tu radi ide u penziju krajem godine pa će šef vrgoračkog HDZ-a imati dovoljno vremena da ga iskusnija kolegica poduči poslu.

SDP: Građani su sa oduševljenjem pozdravili odlazak Primorca

Vlast u Vrgorcu presretna je što se riješila Primorca. Predsjednik Gradskog vijeća SDP-ovac Rade Bobanac nam je kazao da je to pozitivna mjera koju su građani Vrgorca prepoznali i pozdravili.

"Konačno smo ga se riješili i uštedjeli gradskom proračunu 120 tisuća kuna njegove plaće. Građani su sa oduševljenjem pozdravili taj potez. Gradsko kulturno središte je bio centar odakle je HDZ vodio izbore u Vrgorcu", kazao nam je Bobanac.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara