Hasanbegović je spasio HDZ. Pogledajte kako ih je uspoređivao s Pupovcem

Hasanbegović je spasio HDZ. Pogledajte kako ih je uspoređivao s Pupovcem
Screenshot: Twitter/HRT

SABOR je u srijedu sa 74 glasa 'za' i dva glasa 'protiv' izmijenio Zakon o privatizaciji Ine.

>> Hasanbegović i Zekanović spasili HDZ, omogućili im da donesu zakon o Ini

Spas HDZ-ovog zakona

Zakon je to koji je izazvao veliko negodovanje oporbe, a zbog njega je Mostov Miro Bulj preko saborskog mikrofona puštao budnicu "Ustani, bane". Poručio je da to pušta "svim mađaronima koji će glasati za zakon".

Saborska oporba je uoči glasanja izašla iz dvorane, a HDZ-ova većina ne bi mogla donijeti kontroverzan zakon da joj u sabornici kvorum nisu držali Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku i Hrvoje Zekanović iz Hrasta. 

Praktički su spasili HDZ-ov zakon.

"Glas za HDZ je glas za Pupovca"

Da je samo jedan od dvojice izašao iz sabornice s ostatkom oporbe, zakon se ne bi mogao donijeti jer je za njegovo donošenje potreban kvorum od 76 prisutnih zastupnika. 

Zanimljivo je kako je isti taj Zlatko Hasanbegović prije nekoliko dana, 8. veljače, gostovao u HRT-ovoj emisiji Poligraf, s Dalijom Orešković, Ankom Mrak Taritaš i Brankom Bačićem. Tamo je jasno ustvrdio kako je glas za HDZ glas za Milorada Pupovca.

 

"Ideološka kvaziljevičarska protuvjerska i protucrkvena uskogrudnost"

Hasanbegović je, komentirajući reviziju Vatikanskih ugovora, tvrdio kako iza tog zahtjeva stoji "ideološka kvaziljevičarska protuvjerska i protucrkvena uskogrudnost", što god to značilo.

Istaknuuo je i da je stranka Mrak Taritaš "tom besmislenom inicijativom dala prigodu HDZ-u, nakon što je svoje demokršćansko stajalište pokazao usvajanjem Istanbuske konvencije, da se prikaže u lažnom svjetlu lažnih demokršćana i branitelja".

Hasanbegović je zatim parafrazirao Sanadera, rekavši kako je "glas za HDZ gospodina Plenkovića, Bačića, Jandrokovića, glas za Milorada Pupovca i HNS". 

Spasio je Pupovca

Ostajanjem u sabornici Zlatko Hasanbegović je omogućio kvorum za izglasavanje Zakona o Ini. Spasio je HDZ.

Prije toga je tvrdio kako je glas za Plenkovićev HDZ glas za Milorada Pupovca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara