Hasanbegović: "O našoj sudbini odlučivat će Bog i Hrvati". Esih mu uzvratila

Hasanbegović: "O našoj sudbini odlučivat će Bog i Hrvati". Esih mu uzvratila

POLITIČKI tajnik Neovisnih za Hrvatsku (NHR) Zlatko Hasanbegović izjavio je da je sabor NHR-a u Zadru protustatutaran i da članovi Predsjedništva koji su se okupili u Zagrebu odbijaju sudjelovati u "bezumnom samoubilačkom potezu" predsjednice NHR-a Brune Esih.

Istovremeno sa saborom u Zagrebu, koji je organizirao Hasanbegović, Esih je organizirala izborni sabor stranke u Zadru, što upućuje na unutarstranački raskol.

"Iz nama nepoznatog razloga, pod nepoznatim utjecajem, došlo je do bezumne jednostrane odluke predsjednice NHR-a da se sabor sazove u Zadru", rekao je Hasanbegović novinarima dodavši kako je samo jedan sabor sazvan zakonito, i to onaj u Zagrebu, dok je onaj u Zadru protustatutaran i nezakonit.

O protustatutarnom značaju zadarskoga skupa govori i činjenica da na taj skup nisu pozvani izaslanici najbrojnije, zagrebačke stranačke organizacije, pa čak ni svi članovi Predsjedništva stranke, kazao je Hasanbegović, ocijenivši da je cilj takvog poteza stvaranje dvovlašća te prepuštanje sudbine stranke u ruke Ministarstva uprave.

"O našoj sudbini odlučivat će Bog i Hrvati"

"O našoj sudbini nije niti će ikada odlučivati Plenkovićevo Ministarstvo uprave, o našoj političkoj sudbini odlučivat će isključivo Bog i Hrvati", poručio je Hasanbegović.

"Mi u svome dosadašnjemu građanskom, javnom i političkom djelovanju nismo nikada rušili, već smo uvijek pridonosili, stvarali i gradili te ne možemo rušiti naše političko čedo, kojemu smo udahnuli život, nadjenuli mu ime, napisali program te ga ispunili doktrinarnim, ideološkim i intelektualnim sadržajem", naglasio je Hasanbegović nakon skupa u Zagrebu.

Esih mu uzvratila

Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih nakon održanog sabora stranke obratila se medijima i osvrnula na optužbe koje je na njen račun izrekao Zlatko Hasanbegović.

"Nemam ja poruke za neke ljude. Ti događaji su za nas sve teško razočaranje i veselje nije onakvo kakvo bi bilo da su Neovisni za Hrvatsku mogli nastaviti s radom", rekla je Esih, prenosi N1.

"Unazad dvije godine smo napravili sjajne stvari i žao mi je zbog odluke mojih kolega koji su napravili krivu procjenu jer su pomislili da mogu dobiti ovu bitku. Kad netko zna da gubi i da ne može na način na koji je to uobičajeno i zakonito dobiti ono što želi, pristupa nekim drugim načinima i pokušajima. To ovdje nije slučaj, zato i jest ovaj sabor u Zadru, koji je napravljen prema statutu i svim zakonima i propisima Republike Hrvatske", rekla je Esih.

Istaknula je da je danas potvrđeno da je ona još uvijek aktualna predsjednica stranke, kao i da je NHR dobio novo predsjedništvo i nove članove središnjih tijela.

Upitana koja je sudbina Zlatka Hasanbegovića u stranci, Esih je rekla da uopće ne zna što se sve događalo u Zagrebu.

"Za svoju sudbinu u životu općenito ljudi su sami zaslužni. Odrasli smo ljudi, donosimo odluke i stvari s kojima se moramo nositi jer ako ne možemo, onda ne zaslužujemo zvati se političari", rekla je Esih.

Što se tiče Hasanbegovićeva prozivanja za izdaju, Esih je rekla da je ona na parlamentarnim izborima, na koje je izašla na listi HDZ-a, iako nije bila članica te stranke, dobila toliko preferencijalnih glasova da joj je sam Plenković ponudio članstvo u stranci i visoku poziciju. Kaže da nije to prihvatila jer je vidjela kakav je stav njezina kolege Hasanbegovića bio o svemu tome i nije ga željela izdati.

"Ja sam ostala uz Hasanbegovića, tko je taj koji je igrač? Izdaja se ne zove izdajom dok je ne počine najbliži ljudi", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara