Haški optuženik general Lukić preuzeo optužnicu

GENERAL policije Sreten Lukić, jedan od četvorice generala optuženih za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, u četvrtak je u Okružnom sudu u Beogradu preuzeo hašku optužnicu, priopćeno je iz tog suda.

U priopćenju se navodi da je Lukić optužnicu primio u nazočnosti svog branitelja, odvjetnika Siniše Simića.

Optuženi generali, Lukić, Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević i Vlastimir Đorđević bili su pozvani u ponedjeljak, 27. rujna da u Okružnom sudu preuzmu haške optužnice, ali se niti jedan od njih nije pojavio u sudu, te je u srijedu 29. rujna nadležni sudac Okružnog suda izdao nalog MUP-u Srbije za njihovo privođenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik generala Nebojše Pavkovića Stevan Protić izjavio je u četvrtak agenciji Beta da ne zna da li će se njegov branjenik odazvati pozivu i primiti hašku optužnicu, jer se, kako tvrdi, "Pavković nalazi na liječenju".

Pavković je ranije, kao i optuženi general Vladimir Lazarević, više puta izjavio da se neće dobrovoljno predati Haškom sudu. Četvrti optuženi, general Vlastimir Đorđević, napustio je zemlju nakon smjene režima Slobodana Miloševića krajem 2000. godine, te se navodno nalazi u Rusiji.

Prošle godine, u vrijeme objave haške optužnice, general policije Sreten Lukić bio je načelnik Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, a s te je funkcije smijenjen nakon parlamentarnih izbora početkom ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara