"Haško tužiteljstvo želi likvidirati Vojislava Šešelja"

"Haško tužiteljstvo želi likvidirati Vojislava Šešelja"

GLAVNI tajnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučinić izjavio je kako je pokušaj Tužiteljstva Haškog tribunala da se Vojislavu Šešelju, još uvijek službenom čelniku stranke, nametne branitelj jednak "likvidiranju lidera radikala", javlja srpska agencija BETA.

"Očigledno je da Haški sud ne zna što će i kako sa Vojislavom Šešeljem. Jedino što žele je da ga ubiju", otkrio je Vučić. Nastavio je kako je "tužiteljstvo svjesno da će Šešelj opet započeti štrajk glađu, kao što je učinio i prošli put kada su htjeli da mu nametnu branitelja.

"Oni to čine s unutrašnjim faktorom u Srbiji kako bi se oslobodili radikala", siguran je Vučić da politički protivnici u samoj Srbiji sustavno rade na urušavanju SRS, kao i brisanju stranke s političke scene.

Glavni tužitelj zatražio je 28. srpnja nametanje branitelja Vojislavu Šešelju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, glavni tužitelj Haškog Tužiteljstva Serge Brammertz, 28. srpnja ove godine potpisao je podnesak Sudskom vijeću u kojem traži nametanje pravnog zastupnika Vojislavu Šešelju koji od samog početka suđenja konstantno ometa sudski postupak koji se u Haagu vodi protiv njega.

Prije i tijekom samog suđenja Šešelj je sa svojim pomagačima radio na tome da postigne zacrtane ciljeve, a to su ometanje svjedoka, uništavanje institucije suda i promoviranja njegovih političkih ciljeva.

Šešelj je nebrojeno puta pokazao da je nesposoban za "samoobranu"

Time je Šešelj demonstrirao pet kategorija neadekvatnog ponašanja: ometanje postupka, namjerno nepoštivanje pravila, remećenje reda u sudnici, zastrašivanje i izricanje kleveta na račun svjedoka. Ujedno je nebrojeno puta pokazao nesposobnost se sam brani pred Haškim tribunalom.

Ig.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara