HB za afirmaciju nacionalnih vrijednosti i dostojanstva

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu, predstavljajući izborni program svoje stranke, kao primaran interes izdvojio afirmaciju i obogaćivanje nacionalnih vrijednosti i dostojanstva, zaštitu digniteta temeljnih vrijednosti Domovinskog rata, te razvoj moderne Hrvatske.

Pašalić je predstavio kandidate na zajedničkoj listi HB-a i HIP-a u osmoj izbornoj jedinici, čiji je nositelj potpredsjednik Hrvatskog bloka Branko Lukšić.

"Hrvatski blok zauzima se za načelo solidarnosti prema umirovljenicima s najnižom mirovinom u Hrvatskoj te će se zalagati da mirovina ne smije biti niža od 1500 kuna", ustvrdio je Ivić Pašalić. Dodao je kako će njegova stranka, kada bude u poziciji o tome odlučivati, ukinuti sve povlaštene mirovine pa i one zastupničke "jer nisu zasnovane na radu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanje novinara o zastupljenosti žena na njihovoj koalicijskoj listi, Pašalić je rekao da je na njihovim listama više od 25 posto žena, ali da se pri sastavljanju kandidacijskih lista nisu vodili tim kriterijem, već kvalitetom kandidata koja će jamčiti realizaciju ponuđenog programa.

Komentirajući ocjene da će se najžešća politička borba nedvojbeno voditi u desetoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća jug Splitsko-dalamtinske i Dubrovačko-neretvansku županiju, Pašalić je rekao kako se nada izvrsnom rezultatu u toj izbornoj jedinici gdje je i nositelj liste.

Nositelj liste HB-a i HIP-a u osmoj izbornoj jedinici Branko Lukšić najavio je vedru, pozitivističku i ležernu izbornu kampanju tijekom koje će se izravno susretati s građanima kao što je bilo danas u Pazinu, gdje je građanima podijeljeno više od 300 porcija istarskih specijaliteta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara